torsdag 20 oktober 2011

Vård av feberbarn

Vabvabvabvabvabvabvabvabvab. Idag är det min tur, Jonas har varit hemma tisdag och onsdag med flickorna. Ida är frisk men Loa har feber, ligger runt 38-39 grader, inte vrålmycket men tillräckligt för att vara hemma från dagis. Sedan ska man ha en feberfridag innan de får släppas ut på grönbete igen. Puh, vab in i det oändliga. Imorgon är Jonas lediga fredag så de blir hemma hela veckan. Loa njuter. Varje morgon vaknar hon och säger att hon inte vill gå till dagis. Usch och fy, hoppas att det går över snart. Väl på förskolan så har hon kul, leker, stojar med polarna Frans, Ivar och Moa, utan en tanke på sina päron. Kanske bara en grej hon kör med just nu, allt är vill inte, vill inte och vill inte.

Hon har upptäckt att det finns något som heter godis, i feberdagar flödar glassen fritt, men igår ville hon byta ut den mot godis, godisgodisgodis. Kanske var mindre pedagogiskt att hålla henne ovetande om godis så länge, hon verkar gå all in for the candy just nu. Får man varna med att tänderna ramlar ur (som på mamma) om man äter för mycket godis? Tandtroll verkar så...ologiskt, "du har troll i munnen" makes no sense. Att tänderna ramlar ur, helt svarta och sönderfrätta av socker måste väl vara det bästa...eller? Kanske inte.

2 kommentarer:

  1. Krya på kramisar till febertjejen!
    PS, Seth ville inte på hela sin dagiskarriär dit men när han väl var där ville han inte hem... Stella däremot är sur de dagar hon inte får gå dit;)
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Skönt att höra, då är Loa i gott sällskap:)

    SvaraRadera